Български пробив, вирусолог изобрети серум срещу коронавируса

Доцент Волфганг Любке

Доцент Волфганг Любке живее и работи във Варна. Специалистът разкри, че е изобретил серум от антитела, който може да помогне срещу коронавируса.

„От 45 години се занимавам с коронавирусите – разказа доктор Любке пред Би Ти Ви. – Първоначално при животните, след това при деца. Около птичия грип направихме имунно мляко от кози, което се пиеше и предпазваше децата от инфекция.

Сега коронавирусът е тръгнал от в Китай. Около птичия грип използвахме аерозол от антитела, взети от бройлери на пилета, тогава ги пръскахме с този аерозол и те оздравяха.

Сега когато стана дума за коронавируса в Китай, веднага с една колежка препоръчахме на китайците този наш метод  Коронавирусът трябва да се атакува там, където той атакува.

Образно казано, трябва да се сложат портиери на всички клетки, които могат да бъдат нападнати. Полицаи, които да пазят от вируса. Със спрея, който предлагаме, се предпазват лекарите.

Аерозолът, който се впръсква, ако работим с преболедували хора, очаквам да имаме серум на разположение по моята технология и да изгради антитела до десет дни. С животни – този процес около четири седмици”, уточни още експертът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ