Кабинетът с горещи новини след Коалиционния съвет – какви мерки престои да се разхлабят

Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Младен Маринов

Вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов заедно с народния представител Валери Симеонов дават извънреден брифинг в Министерски съвет след Коалиционния съвет.

С коалиционните партньори разработвахме няколко хипотези, защото е едно сезонът в туризма да започне през юни, друго е през юли, трето е през август, а недай, Боже, да се сбъдне и черен сценарий, който гласи, че туризмът изобщо нама да тръгне тази година, посочи вицепремиерът Томислав Дончев.

Знаете, че двете партии от Обединени патриоти внесоха различни предложения за туризма. Ние още от първия ден на пандемията говорим, че ше свърши, сега виждаме реалните резултати, има удар по икономиката, коментира Красимир Каракачанов.

Някои, които не си намерят препитание, ще хванат самолета за навън, посочи още вицепремиерът.

Целта на мерките, които партиите от ОП предлагат за обсъждане, са да се подпомогнат онези отрасли, които не са свързани с външни големи производители и е въпрос на малко по-гъвкава политика, за да оцелеят и да се развиват в перспектива, посочи още Красимир Каракачанов.

На първо място ще се прилага използането на талони или купони, познати с думата ваучери, за туризма, с конкретно предназначение. Конкретиката за групата хора, които ще имат достъп до тези ваучери, начинът им на приложение и сроковете за ползване тепърва ще се определят. Размерът на ваучерите и от кой момент ще бъдат предоставени нпа българските граждани е свързано с епидемията, която все още има възходящ ръст. Всички желаем от 1 юли да се отвори сезона и да има достъп до нашите черноморски и планински курорти. Ни еще имаме готовност да предоставим ваучерите в началото на сезона и да има клиенти и ползватели, като подпомогнем туристическия бранш. Ваучери ще се предоставят само на хора, които са плащгали осигуровките си. Ще се предоставят ваучери и на учениците, които ползват зелени училища, културни екскурзии и т.н., заяви Валери Симеонов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ