Последно: Д-р Нели Пандова е починала от COVID-19

Катя Сунгарска

Д-р Нели Пандова е починала от COVID-19. Това стана ясно, след като на редовния сутрешен брифинг секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов потвърди, че е развила коронавирусна инфекция.

Първоначално бе съобщено, че д-р Нели Пандова от Центъра по спешна медицинска помощ в София не е била диагностицирана с COVID-19. Лекарката постъпва в столичната университетска болница „Света Анна” на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, но е била в добро състояние.

Още при постъпването ѝ в болницата, на д-р Пандова са направени рентгенова снимка и скенер на белите дробове, както и PCR тест, който е бил отрицателен. Около 4 април е направен втори PCR тест, който също е бил отрицателен. През това време е лекувана в инфекциозното отделение за бронхопневмонията, която има.

По-късно обаче колегите й от Спешна помощ обясниха, че след два положителни резултата за COVID-19 – от бърз тест и след това потвърден с PCR, д-р Нели Пандова е поставена под домашна карантина, без симптоми и оплаквания. По-късно развива симптоматика и влезе в болница.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ