Какво става в ГЕРБ? Важен депутат поиска оставката на любим министър на Бойко

Бойко Борисов

Сгреших и дължа извинение на премиера и на обществото за избора, който му дадох. Това каза председателят на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

На въпрос дали има предвид номинацията на Боил Банов за министър на културата, Рашидов отговори така: „Няма да го кажа направо. Искам да имам някаква хигиена. Направих грешка и съжалявам за това. Душата ми не приема това, което се случва сега. Дълбоко вярвах в хората, но нещата се разминават“.

Попитан дали иска оставката на Боил Банов, Рашидов заяви: „Не мога аз да искам оставката. Единствено премиерът може да я иска. Аз съм в законодателен орган. Единствено моралът ми на художник ме кара да защитавам. Аз задържах гилдията“.

„Светът трябва да се отвори. Ние не сме изолирана част от цялото. Трябва да разбираме това. И аз искам тази година да направя една изложба, но няма да я направя, за да не събирам много хора на едно място“, посочи той.

„Спрях приватизацията на Червената къща. Тя трябва да стане музей. Не може да се дава под наем. Влизам в играта. Трябва да се направи музей на Андрей Николов. Аз прехвърлих от Министерство на културата към Националната галерия да я стопанисва. Един път е отдадена на една фондация, а тя на една фирма. Предстои ни сигурно сериозен разговор с премиера Бойко Борисов. Ще го уведомя за това, защото това мина границите и не разбирам за какво е това министерство. Трябва съвсем сериозно да застана и да имам позиция по този въпрос. Длъжен съм да премълчавам, когато съм в колективна игра. Ако искам да не си премълчавам, ще напусна, както направих в третия мандат“, посочи той.

„Отидох при премиера и му посочих, за да продължи да работи институцията. Сгреших и дължа извинение на премиера и на обществото за избора, който му дадох“, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ