Нанесоха непоправими щети на БСП

корнелия нинова

Корнелия Нинова си въобразява, че стои над нормите на партийния живот. Това заяви пред проф. Ваня Добрева, член на БСП, бивш председател на Комисията по образование и наука в 42-то Народно събрание.

„Не трябва да се приемат за толкова произволни внушенията на Нинова за наличието на вътрешнопартийна опозиция. Издигането на плашилото „вътрешнопартийна опозиция” естествено стряска партийните членове. И те интуитивно престават да слушат гласа на разума. Наред с това, с подмолните ходове на „вътрешно-партиийната опозиция” може да бъде обяснена всяка загуба на общонационални избори, в това число и на предстоящите избори за Народно събрание“, категорична е проф. Добрева пред „Инфакто“.

Тя коментира и скандала между лидерката на БСП и председателя на БСП в Пловдив Георги Гергов.

„Прочетох изказването на Георги Гергов. Не виждам какво предизвика такава отрицателна реакция. Гергов има право да коментира позитивите и негативите в политиката, която изпълнителната власт, Бойко Борисов и националният оперативен щаб провеждат във връзка с коронавирусната епидемия. Както и да не рецитира погрешната позиция на Нинова спрямо начина на противопоставяне на пандемията“, сподели бившият председател на Комисията по образование и наука в 42-то Народно събрание.

Проф. Ваня Добрева говори и за отношението на Корнелия Нинова към бившите лидери на партията. „На първо място, подлагат се на тотално отрицание председателите на БСП, заемали този пост преди Корнелия Нинова. Не пледирам за премълчаване на слабостите на председателите на БСП през периода на прехода. Напротив! Но, според мен, Нинова няма политическото и морално основание да зачерква (без основание) предходните председатели на партията. В немалко изказвания Нинова доказва, че преди нея БСП е тънела в мрак и застой, докато с идването й започна „златният” век на партията. Не ми е ясно как Нинова не разбира, че чрез мисленето ab initio тя нанася непоправими удари не толкова на бившите председатели, колкото на дейността на партията през последните тридесет години! На унищожителна критика също така се подлагат предишни участници в Изпълнителното бюро или настоящи членове на Националния съвет, поддържали близки отношения със Станишев и Миков. Изключения се допускат само за бързо преориентиралите се субекти, които вече с охота възхваляват Нинова и нейния курс. Много бързо се забрави, че Корнелия дължи своята кариера в изпълнителната власт, във високите етажи на партията, в парламента на Сергей Станишев, а след него и на подкрепата на Михаил Миков.“

Социалистката коментира и качествата на своята лидерка: „Корнелия Нинова не би трябвало да се подценява. Тя е целенасочена, енергична, пламенна като оратор, готова да воюва докрай в името на целите, които си е поставила. Има вече натрупан административен и организационен опит, умее навреме да се обгради с хора, чиито интереси ще претърпят фиаско без нейното покровителство. Ориентира се превъзходно във вътрешнопартийните интриги. Липсата на стратегическо мислене не влияе върху самочувствието й. Въобразява си, че стои над нормите на партийния живот. Мнителна е до крайност. Всеки, който се съмнява в правотата й, се превръща в потенциален враг или се набеждава като кандидат за поста й. Освен това тя „инсталира” повсеместно в страната апаратни кадри, готови да се притекат на помощ в критични за нея моменти.“

„Ако забравим за миг личната й вражда към Бойко Борисов, ще видим, че политиката на БСП (доколкото я има!) не се различава толкова от политиката на ГЕРБ. Достатъчно е да дам пример с външнополитическия курс на ГЕРБ и БСП, за да стане ясно, че в тази сфера няма почти никакви различия“, увери тя.

„Основната ни беда е в усещането на ляво настроените българи, че под ръководството на Корнелия Нинова БСП и след десетгодишното си пребиваване в опозиция, още дълги години ще остане в сегашното положение. Те не виждат как нашето ръководство с провежданата конфронтационна и изолационистична политика ще успее да направи нещо конкретно за развитието на България. Няма я перспективата, а също програмата за управление. Гасне и надеждата, че БСП ще спечели следващите парламентарни избори“, заключи проф. Добрева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ