Високопоставена фигура в БСП унижи Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Депутатът от парламентарната група на БСП Красимир Янков, който е и член на Националния съвет на партията, проговори за предстоящия избор на лидер. Янков развива тезата си, че в момента трябва да се излезе от ступора на извънредното положение с поредица от икономически мерки и да се възобновят областните и общинските конференции по номиниране на кандитати за водачи на партията от „Позитано“ 20. Според него сега сериозните кандидати са той и Корнелия Нинова плюс Кирил Добрев, но Добрев и Нинова били едно и също нещо. Пред Нова телевизия Янков каза:

„Изключително притеснително е, че основни социологически агенции отчитат спад в политическото доверие за БСП с минус 15 процента. Поисках дискусия как да се работи в парламентарната група. А и самите социолози да дешифрират данните си. Това, че имаме над 8 милиона партийни задължения, е също леко притеснително и смущава.

Още преди една година поисках от Корнелия Нинова заседание за харчовете. Корнелия Нинова го отхвърли с насмешка“, каза Янков.

Според него е сериозен проблем, че ръководният орган на партията – Националният съвет, не се свиква на редовно заседание, а и на извънредно.

„Притеснени сме, че не можем да представим алтернатива, свързана с очакването на хората, че не можем да управляваме ние, социалистите, живота на хората“, коментира Янков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ