ВМРО предлага еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта в Русе

Пари

Общинските съветници от ВМРО в Русе внесоха предложение в Общинския съвет, което предвижда отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта в общината. Това съобщи председателят на групата общинския съветници от партията в Общинския съвет Асен Даскалов.

Родителите трябва да отговарят на следните критерии – да имат настоящ или постоянен адрес в Русе и поне единият от двамата да е с минимум придобито средно образование. Ако са изпълнени тези условия, семейството ще получи за първо новородено или осиновено дете 200 лева. Ако поне един от родителите е с висше образование степен „Бакалавър“, помощта ще бъде 400 лева, а със степен „Магистър“- 600 лева.

За второ дете всяка от сумите ще се увеличи с по 200 лева, а ако семейството има трето дете – с по 400 лева.

Даскалов обясни, че за последните седем години в Русе се наблюдава спад на раждаемостта с около 20 процента. Ако през 2012 г. са се родили 1396 деца, то през 2019 г. те са били 1104.

Според общинските съветници от ВМРО между 500 000 и 600 000 лева годишно ще трябва да се заделят от общинския бюджет за изпълнението на тази мярка.

Даскалов обясни, че ще се търси подкрепа от всички групи в Общинския съвет на Русе. Ако предложението бъде прието, то ще влезе в сила от началото на идната година.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ