Край на сагата, акциите на Левски са на „Герена“, Божков ги джироса

56

Мажоритарният пакет акции на „Левски“ (86.6%) е доставен на „Георги Аспарухов“, съобщават колегите от  „Дневник“ от неофициален източник. Според информацията те са на името на Наско Сираков.

Изпълнителният директор на клуба Павел Колев е бил потърсен за потвърждение, но не успя да се свърже с него.

Преди седмица обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който стоеше зад собствеността на клуба, организира гласуване във „Фейсбук“ и след него обяви, че акциите ще отидат в Сираков.

Бившият футболист на „Левски“ благодари, но след това отказва да говори по темата за бъдещето на клуба и за това как ще намира средства и как ще управлява клуба.

„Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“, написа Божков във „Фейсбук“.

Бизнесменът първоначално прехвърли акциите на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът заяви, че няма нищо общо и не желае да бъде замесван. Впоследствие акциите се върнаха в Дубай при Божков и формалния собственик Георги Попов.

Очаквайте подробности!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ