Ананиев: Задължителни маски – само в градския транспорт, културните прояви – вече с 50% публика

Кирил Ананиев

Няма мащабни нови противоепидемични мерки, които да влизат в сила с удължаването на извънредната епидемична обстановка. Това подчерта на брифинг здравният министър Кирил Ананиев, след като правителството удължи допълнителните му правомощия с 15 дни.

„Не трябва да се създава впечатлението, че удължаването на извънредната ситуация е свързано с връщане на някакви използвани до този момент мерки или утежняване на нормалния живот на българина“, заяви министърът.

Той посочи, че вече говорим за „носене“, а не за „задължително носене“ на маски: „Решихме, че на закритите обществени места можем да препоръчаме и то горещо да препоръчаме на българските граждани да носят маски, като се спазва съответната дистанция или поне през един стол да бъдат хората, седнали в съответното обществено място“.

Задължителни ще са предпазните средства в обществения транспорт – заради липсата на длъжностни лица, които да обезпечават социалната дистанция. В същото време ще се увеличи максимално разрешената посещаемост на мероприятията на закрито до 50% от капацитета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ