Ангелкова: Чакаме първите туристи на 25 юни

николина ангелкова

Чартърните полети не се отменят, те се пренасочват. Ние знаехме, че до 15 юни няма как да има такива полети. Границите се отвориха вчера. Така че, чартърните полети са пренасочени за юли, август, септември и октомври. На 25 юни стартират първите полети от Нидерландия, Германия, Полша. Това обясни в студиото на Сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Изключително важно е в тази ситуация в сектор туризъм и транспорт е в режим на диалог да се търси решение. Нашето предложение е да започне да действа преобразуване на мярката 60/40 в 80/20, и това да стане още следващия месец. Друга мярка е отпускането на 50 млн. лв за наемането на безработни лица, регистрирани в Бюрата по труда. Всеки един работодател ще може да направи своя избор с помощта на държавата, обясни министър Ангелкова.

Надявам се в началото на следващия месец да започне да работи, каза Ангелкова. Много е важно мярката да бъде работеща. в момента всичко е отворено и функцуонира.

От 160 милиона лева, които са отделени за безработни, 50 милиона ще бъдат насочени към туризъм. Т.е работодателите, които назначат нови хора, заплатите им ще бъдат поети от държавата, увери министърката.

„Възстановяване на сектора ще бъде изключително бавно. Много е важно хората да върнат доверието към пътуването. България е сред държавите с най добри мерки и безопасност, каза още Ангелкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ