Истината за убийството на 17 годишната ученичка от Дряново

Полиция

Внезапно спиране на сърцето – това е причината за смъртта на 17-годишното момиче в Дряново, сочат данните от направената аутопсия. Ученичката била открита в ранния следобед в сряда, в банята на семейното жилище. „Съдебният лекар е категоричен, че няма данни за насилие по трупа. Отхвърлена е и версията девойката да е посегнала сама на живота си. Не е ясно обаче какво е предизвикало внезапната сърдечна смърт. Била е напълно здрава“, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Александър Александров.

Проверява се хипотеза, че тийнейджърката може да е станала жертва на токов удар. Тя е влязла в банята да се къпе. Стъпила боса на мокрия под, може да е поразена от високо напрежение при „отечки“ в ел. инсталацията, допускат разследващите.

Предстои в кооперацията в Дряново да бъде извършен втори оглед. На местопроизшествието са извикани техници на енергото, които да проверят изправността на електропреносната мрежа. Ще бъде разпитано и семейството на момичето, което е в шок.

Досъдебното производство под наблюдението на Окръжната прокуратура е образувано по чл. 115 от НК. Предстои назначаване на експертизи, за да бъде разплетен мистериозния случай.

Междувременно близки и съученици от Математическата гимназия във Велико Търново се готвят да изпратят ученичката в събота.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ