Бойко Борисов: Божие чудо спаси работниците от „Железница“

Бойко Борисов

Ако е било лесно, комунистите да са го направили, за Олимпиадата в Гърция да е готово. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който провери на място какво се случва в тунела „Железница” след инцидента тази сутрин, при който пострадаха трима работници.

Борисов разговаря с колеги на пострадалите и ги увери, че състоянието им е добро.

„Сега са стресирани дали ще продължи работата, дали ще затворим”, обясни Борисов, визирайки работниците.

„Работниците са без опасност за живота. Ген. Мутафчийски предлага да се закарат във ВМА. Докторите прецениха и екипите вече пътуват за София”, каза по-късно премиерът пред журналисти.

„Зарадвах се на иконите в тунелите, Господ ги е спасил. Представете си тези 2 километра готови, има забой който се работи и считат, че от дъждовете е пропуснало вода и скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика са паднали. Другите работници са се притекли на помощ.

Затова решихме работата в другия тунел да продължи. Всеки път казвам да се пазят. Просто българите не знаят колко грандиозен строеж е това. Като лястовички са по скатовете 20-30 тонни машини, всеки момент има риск“, заяви премиерът.

„Инцидентът е случайност, която е в следствие на дъждовете”, каза още той.

„Не стига, че работихме месеци наред без заплати, а сега и глоби“, ядоса се Борисов по повод глобата, която във вторник му бе наложена заради неносене на маска в Рилския манастир.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ