Извънредно: Обрат в Карнобат! До утре отварят всички заводи на Миню Стайков!

Миню Стайков

Районният съд в Карнобат току-що обяви решението си за запечатаните данъчно складове на винзавода, предава Флагман.бг. С един ден е удължен е срокът само на две от производствата.

Така на практика единият завод ще бъде разпечатан още тази вечер в 23:00 ч., а останалите два – утре вечер, час преди полунощ.

След като чуха решението на съда, работниците от „Винпром Карнобат“ започнаха да ликуват и бурно да аплодират. Мъж в инвалидна количка дори се разплака от радост.

Служителите се връщат на работните си места още от утре.

„Ние показахме, че не сме престъпници, но за щетите, които претъпяхме по време на този престой – безконтролното стоене на продукцията в затворените складове, ние ще търсим отговорност по съдебен ред. Стотици работят във „Винпром Карнобат“, ако решението беше друго, обричахме хората на глад и мизерия. За щастие, този катастрофален вариант се размина. Тук работят хора не само от Карнобат и Бургаска област, но и от Сливен и Ямбол“, каза Танчо Драгиев, ръководител на единия данъчен склад.

Припомняме, че заводите, които са свързани с арестувания алкохолен бос Миню Стайков, бяха запечатани в събота сутрин.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ