Търсят крадец, заплашил продавачка с пистолет и взел 500 лева във Варна

Заснемане

Варненската полиция търси съдействие от свидетели, за да може да идентифицира крадец, задигнал 500 лева оборотни пари от магазин за хранителни стоки. Случаят е от 23 ноември т.г., около 20.35 часа. Разследването по случая е започнало веднага, след като е бил подаден сигнала, но прокуратурата сега е разрешила записа от охранителните камери да бъде разпространени, за да може извършителят да бъде разпознат.

Крадецът е на възраст около 24 години, висок е около 165 см., със слабо телосложение. Бил е облечен с шушляково яке, сив анорак, черна долница на анцунг и тъмни маратонки с три бели ленти отстрани. Мъжът е имал съучастник, които минути преди това влиза в магазина и пазарува. Той е облечен със зелено яке, носи шапка на главата, обут е със сиви обувки и носи раница. На видеото се вижда как младежът заплашва продавачката с пистолет. В края на клипа се вижда как друг човек внезапно изкача зад касата и прогонва мъжа с пистолета.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което са извършени множество оперативно-издирвателни действия, но към момента самоличността на извършителя не е установена. Във връзка с това ОДМВР – Варна отправя апел за съдействие – всеки, който разпознае единия или двамата мъже от видеокадрите или разполага с информация, която би помогнала на разследващите, може да сигнализира при гарантирана анонимност на тел.: 112, 052/615166 или в най-близкото поделение на МВР.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ