Държавата се тресе: Корнелия Нинова превърна прокурор Иван Гешев в мишена на престъпление

корнелия нинова

От високата трибуна на Народното събрание днес Корнелия Нинова спомена поименно прокурор Иван Гешев в негативен план във връзка с разследването срещу Елена Йончева и аферата „КТБ“.

Това е безпрецедентно вмешателство в работата на независимата българска прокуратура. Не си спомняме политик да си е позволявал официално и публично подобно нещо. Демонстрира се наглост, чувство на безнаказаност.

Персонификацията на Гешев е своебразен акт на умишлено инспириране на саморазправа с него. Насъскване на цели обществени групи, пострадали от грабежа на фалиралата КТБ. Това би могло да бъде изтълкувано като криминално деяние по смисъла на Наказателния кодекс – подбуждане към престъпление.

При всички случаи по частно-граждански път прокурор Гешев има право да търси възмездие в съда срещу Нинова за опетненото си име и внушенията. Дали ще го направи, е негов личен избор.

Опасно е, че БСП в лицето на лидерката си не се свени да се меси в работата на съдебната власт, да предопределя, квалифицира и громи длъжностни лица от прокуратурата. По същество – да гази закона.

Сега е в опозиция. А какво би станало, ако дойде на власт?


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ