На 130 години почина най-възрастната рускиня

Свещ

Най-възрастната жителка на Русия, Кока Истамбулова, родена през 1889 година, се е споминала в Чеченияe, съобщи ТАСС, позовавайки се на внука й.

Възрастта на дълголетницата е била документално установена. Тя притежаваше паспорт, на който бе записана единствено годината на раждането й – без датата и месеца, предаде БТА.

„Кока до неотдавна нямаше проблеми със здравето, безпокоеше я само високо кръвно, доверява внукът и Иляс Абубакаров. Но неочаквано тя се почувства зле, оплака се, че диша тежко. Повикахме лекар, биха й инжекции, но не можахме да я спасим. След известно време тя почина. Погребахме я на 27 януари в гробището на родното й село Братское.

Кока Истамбулова е родена през 1889 година в село Братское в Надтеречния район в Чечения. През месец май 2018 година Пенсионният фонд на Русия съобщи, че най-възрастната пенсионерка в Русия живее в Чеченската република.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ