Белград почерня: Хиляди души изпратиха Шабан Шаулич с бели рози (Покъртителни СНИМКИ)

2

Столицата на Сърбия, Белград, днес почерня. Около 7000 души се изнизаха пред Алеята на заслужитилети граждани в новото гробище на града, за да изпратят Шабан Шаулич в последния му път, по-рано и показа на живо с включвания от социалните мрежи.

Музикалната звезда на западната ни съседка издъхна след катастрофа в Германия. Голяма част от колегите на Шабан, спортисти, общественици, политици и обикновени граждани дойдоха на погребението му.

„Той ще продължи да живее с нас, защото музиката му никога няма да умре. Благодаря на всички, които дойдохте да изпратим нашия Крал, съпруг, баща, кръстник, дядо…“, заяви край гроба на татко си синът на Шабан – Михайло.

Той не се отдели нито за миг от майка си Гордана. Съкрушената вдовица на Шаулич не спря да ридае по време на траурното шествие, а от двете й страни я придържаха децата й. Почернената жена буквално се свлече при полагането на ковчега в гробното му място, пишат сръбските медии. Дъщерите на Шабан поставиха бели рози върху ковчега му.

Снимки:

– Горан Срданов, Зоран Илич/Ras Srbija/Blic.rs

– Владимир Шпорчич/kurir.rs

Колаж: kurir.rs



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ