Извънреден брифинг: Арнаудова с последни разкрития за спипаните олигарси Арабаджиеви!

румяна-арнаудова

До тази стурин лицата Арабаджиеви бяха в международно издирване, но получихме данни, че са на брега на морето, в малкото градче Кабрера де Мар, в близост до Барселона. Те са намерени  в жилището на Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа. Това каза на извънреден брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главна прокуратура.

Кабрера де Мар е на брега на морето с население от едва 4500 жители. Тихо, усамотено с луксозни имоти с палми и ограничен достъп.

Испанските власти са предприели действия по осъществяване на исканите от нас действия. Два екипа на испанските власти са предприели действията за влизане в имота на две основания – едното е искането на швейцарските власти за задържането на Семерджиев, вторият екип е влязъл по обявеното издирване на  Арабаджиеви, каза Румяна Арнаудова.

И към момента текат претърсвания в имота, уточни тя, но не посочи точни срокове, в които задържаните ще бъдат екстрадирани.

Европейската заповед за разследване е издадена въз основа на данни, че семейството се укрива в това населено място в близост до Барселона, каза говорителят.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ