Ева Веселинова взриви цяла България: Мюфтийството, междупартийните сделки и преклонените глави!

ева веселинова1

„Преклонена глава, сабя не я сече!“ – българска поговорка, в която е събрана народопсихологията ни. Аз ще добавя: Ако главата е с фесче, още по-добре. Затова днес, драги ми Смехурко, ще ти разкажа една приказка за преклонените глави, мюфтийството и междупартийните сделки.

Имало едно време един султан, а великият му везир бил изпратен като министър-председател в България. На тръгване главният министър на султана получил следната заръка:

От теб искам да затегнеш дисциплината в тази велика страна с прекалено свободен дух и да ги научиш на покорство, но не с военни действия, а с политически трикове. Управлявай ги в наша полза и се стреми да увеличиш приходите в хазната. Прави се на техен защитник и спасение, а аз ще се погрижа да създам там още една политическа сила, която да ти е явна конкуренция, но всъщност истински партньор в задкулисните игри. Ще има и мюфтия, който ще е религиозен водач на всички мюсюлмани в България. Той ще се грижи за финансирането на партията, а ти ще се грижиш на него нищо да не му липсва. Ще изпратя и други везири, които ще изпълняват ролята на министри в различните министерства в България. В тази държава ти давам безгранична власт. Единственото, което искам в замяна, е да си ми верен и когато настъпи време за избори да играеш винаги с нашите хора, които ще бъдат навсякъде около теб и ще очакват кротко твоите действия, а те трябва да са угодни единствено и само на мен – султана.

Речено-сторено! Заминал Великият везир за България и лека полека се докопал до министър-председателския пост. Избрали го хората казват, а той им построил пътища като в Османската империя (или поне близки до тях). Пуснал пипалата си и създал мрежа, а парите започнали да текат към хазната на султана. Самият той станал безмерно богат, а поданиците му много бедни и нещастни. Но свикнали с това и заживели всички дружно, тихо и кротко.

Това разбира се е само една приказка и всички прилики с действителни събития и личности са съвсем случайни. Но някак си образът на мюфтията не ми излиза от главата. Струва ми се, че това мое безпокойство е продиктувано от решението на ГЕРБ и ДПС за опрощаване на 8 267 000 лева публични задължения на вероизповеданията, от които 8 106 000 лева са дълговете на Главното мюфтийство. Потресаващо направо и обидно за всички българи. Чета понякога за решенията на народните ни представители и не мога да повярвам. Да вземеш от парите на един народ, който живее на границата на бедността и да опростиш дълговете на мюфтийството, което има 4700 имота и годишни приходи от наеми и ренти за над 30 млн. лв, си е буквално престъпление и държавна измяна.

Срам и позор! Толкова безочливи и безскрупулни хора, загубили изцяло разсъдъка си, които се опитват да прокарат предложението за данъчна амнистия за вероизповеданията отдавна. Оказва се, че за първи път предложението идва от Министерството на финансите по разпореждане на финансовия министър.

Не им проработил плана тогава и в началото на тази година лично председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ внесли ново изменение в прясно приетия закон, с което се предлага опрощаването на публичните вземания на вероизповеданията у нас до 31 декември 2018 година. Чудно… И безкрайно срамно! Чак ми се догажда от всичко това. Предлагам същите тези хора да обяснят своето решение на майките с деца с увреждания, които бедстват (ама да го направят лично)! Нека обяснят на хората, които ровят по кофите с боклук, на пенсионерите с 200 лева пенсия, на младите хора със заплати, които едва стигат за храна и наем, на лекарите и медицински сестри, които работят за жълти стотинки, на учителите… Но какво да обясняват всъщност! Идват избори и всичко е ясно. Картите са на масата, а финансите разпределени.

Не ме разбирайте погрешно, уважавам и приемам хората с различни религии. Вярвам, че всеки има право на личен избор и е свободен да изповядва каквото си пожелае, но този акт на загубилото разсъдъка си правителство няма да намали етническото напрежение у нас. Напротив – ще го засили! Защото хората не са тъпи и съвсем ясно виждат, че единствената цел на всичко това е един добър съюз между ГЕРБ и ДПС. Да, точно така! Царят е гол и все по-често хората ще го забелязват. И заради такива извращения и подигравки с народа наведените глави ще стават все по-малко, а отсечените глави все повече.

И от кога етническият мир се крепи на милиони, които трябва да изтичат от държавата към мюфтийството? Питам за един приятел… Но като се замисля, със скъпи коли и милиони някак си по-мирно се живее. Главният мюфтия Мустафа Хаджи и българският патриарх Негово Светейшество Неофит днес се срещнали с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Мюфтията пристигнал не на кон, а с черна луксозна S-класа. Това едва ли е особена изненада на фона на толкова милиони…

Накрая само ще напомня на г-н Борисов, че никой, продал душата си, не е свършил добре. Не си спомням и за много оцелели, които са сключили сделка с ДПС. Но какво ли разбирам аз…

Източник: evaveselinova.com


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ