Проговори дъщерята на шофьора, спасил с цената на живота си 13 деца!

Свещ

Шофьорът Румен Архипов спаси живота на 13 деца преди пет месеца с цената на своя. По време на курс, при който превозва деца, той получава инфаркт. Архипов успява да реагира веднага, като спира автолбуса, спасявайки живота на децата с цената на своя.

Пет месеца след тгаредията Оля Архипова, дъщеря на Румен, говори пред  БТВ за признанието, което получи нейният баща след смъртта си за достоен българин.

„Доста се наложи да говорим за това, което направи моят баща след трагедията – заяви Оля. – Той беше човек, който ревностно пазеше семейството ни. Заради това и днес за последен път ще говоря за това.Времето не лекува. Само свикваме с болката и продължаваме.

Не сме имали срещи с децата, които баща ми спаси, или техни родители. Наясно сме колко е тежко в такива минути да изразиш емоциите си.

За петте месеца от смъртта му, нямахме и ние курлажа да се срещнем с полицая Костадинов, който първи се е притекъл на помощ на баща ми.

Имаше доста неща, на които искаше да ни научи, но би било твърде самоуверено да кажа, че съм усвоила всичко.

С времето е много лесно човек да се прави на добър. Да се прави на добросъвестен и благороден. Лесно е да се прави добро, за да изглеждаме такива. Стойностните хора правят добро без да очакват то да бъде забелязано. За тях самите.

Ако баща ми можеше сам да получи признанието за достоен българин, съм убедена, че лично нямаше да има куража да го получи”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ