Автомобилен гигант избра роден град за грандиозна инвестиция, търсят се 5000 работници

завод2

Чуждестранните инвеститори в Пловдивско нарастват, а съществуващите увеличават производствените си площи. Фабрика за текстил за 10 млн. лева ще се строи в региона. В момента се водят преговори между чуждата компания инвеститор и „Тракия икономическа зона“, където ще се изгражда промишленият обект. Очаква се до края на тази година сделката да бъде финализирана. Текстилната фабрика е от последната вълна нови заводи, които никнат в съседните на Пловдив общини.

В момента се изграждат десет фабрики. С най-модерна технология ще е оборудвано и предприятие за преработка на плодове и зеленчуци, което предстои да се строи с капитали на чужда фирма. Мениджърите са се спрели на Пловдив, тъй като в района масово се отглеждат зеленчуци.

В областта се очаква и мащабна инвестиция на световен автомобилен гигант, пише още в. „Марица“. Представители му са харесали терен в околностите на Пловдив и вече са проведени две срещи. Проектът е да се направи завод с 5000 работни места, в който ще се произвеждат моделите на две марки коли.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ