Скръбна вест: Почина бивш министър на образованието

Свещ

Почина министърът на образованието в правителството на НДСВ доц. д-р Игор Дамянов, съобщават колегите от „24 часа“.

Игор Дамянов е родом от Лом и на 1 август ще навърши 50 години. Средното си образование е завършил в София; дипломирал се е като историк в СУ „Климент Охридски“, а от 1985 г. е доктор по история. От ноември 1978 г. е преподавател в катедра „Международни отношения“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а от 1991 г. – редовен доцент по „Нова и най-нова обща история“ към същата катедра „Международни отношения“. Чете лекции по история на международните отношения, политическа история на Европа и САЩ и история на балканските страни.

От 1996 до 1999 г. е зам.-декан на факултет „Международна икономика и политика“; пред този период ръководи и дирекция „Бакалавърска степен на обучение“. През ноември 1999 г. е избран за първи зам.-ректор на УНСС, отговарящ за учебната работа.

От март 2001 г. става директор на Центъра по публична администрация към Института за следдипломна квалификация при УНСС.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ