Преди да почине Явор от Gravity Co направил трогателно признание

202c7563068f190a2cdf0915b3d01ce5_big

За пристрастяването си към наркотиците Явор от Gravity Co призна миналата година, след като се завърна в бандата след петгодишно отсъствие. Музикантът Явор Захариев, който почина само месец преди да навърши 39 години открито сподели за пороците си.

„Това е като да караш колело след дълга пауза – в началото за малко си леко несигурен и криволичиш, странно е, но после си окей. Но този път е още по-различно, защото преди и на репетиции, и на концерти съм бил под въздействието на нещо и то ме е предразполагало по някакъв начин. А сега е като за първи път – чисто, емоционално, сърцато и много по-реално“, казва тогава Явор, цитира „Галерия“.

Явор разкри, че е прекарал последните три години в комуна в Хърватска, където работел като готвач. Според запознати посегнал към наркотиците заради тежката загуба и на татко си, и на майка си, която обожавал.

Заради зависимостта си няколко пъти Явор спираше да пее в групата, защото хероинът му пречеше. За решението да се откъсне изцяло от средата си тук и да потърси професионалисти, му помагат двете му сестри. Те в прав текст му казали, че не искат да го погребват. Най-тежкото в живота след комуната била реалността. Осъзнал колко тревоги е причинил на близките си, как ги е накарал да страдат.

Именно затова взел категоричното решение да продължи да се лекува. Редовно се срещал с психолози. Разбрал, че битката със зависимостта му ще трае цял живот. Не мислел да се отказва, защото бил оптимист и вярвал, че има шанс.

Уви, страховете му да посегне отново към дрогата се изпълнили. Въпреки всичко, сестрите му твърдят, че когато е починал, в кръвта му не е имало наркотици.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ