Томислав Дончев проговори за исканата му „оставка“!

Томислав Дончев

Аз претендирам, че никога не съм късал връзка с действителността. Това за политик е много опасно състояние – да скъсаш тази връзка. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред Би Ти Ви.

„До голяма степен си го причиних сам, защото в големите книги пише, че никога не трябва да ходиш на места, където ще те освиркват“. Така обясни той появата си на протестите в Габрово. Отишъл, защото имало призиви за поява.

Не се получи много разговор в този момент, надявам се занапред да има. Проблемът е комплексен. Проблемът не е, че някой има по-тъмна кожа – не става дума за расизъм. Това е гняв и бунт срещу усещането за по-различни правила, които някой получава. Този гняв е до голяма степен справедлив. Хората искат мерки – да няма нагло поведение. Няма да стане само с една мярка. Категорично социалните плащания трябва да бъдат обвързани с посещенията на децата в клас, добави Дончев.

Който не може да си плати глобата, да полага общественополезен труд. Оставката може да изглежда и като бягство от отговорност. Преди да се занимавам с политика, имам успешна кариера в друга сфера и за мен не би било драма да се върна, но би било предателство, обясни вицепремиерът относно скандирането от габровчани на „оставка“ в лицето му.

Аз имам един апартамент в Габрово. Темата с апартаментите е битов скандал. Политик без доверие е нищо. Не искам на никого службата. При нас разделение няма и лидерската тема не стои. Ясно е кой е лидерът. Ние сме различни (с Цветан Цветанов ред. бел.). Доста детайло обяснение, доста сложна като характер сделка. Нямам други въпроси към него, ако имам, ще му се обадя по телефона, коментира „Апартаментгейт“ Дончев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ