Легендарния Мустафа Чаушев: Стреляха по мен, мислех, че умирам!

Мустафа Чаушев

Легендарният певец Мустафа Чаушев се разминал на косъм със смъртта. Преди година турски шофьор стреля по изпълнителя, докато той пътува със семейството си и едва не го убива.

„Куршумът мина на милиметър от главата ми. Слава Богу, това е минало, но още не съм забравил този инцидент”, споделя изпълнителят.

Случката отпреди година се разиграла на турската граница. Семейството пътувало до югоизточната ни съседка и след като минали границата, бил направен опит да ги убият.

На пункта Чаушев направил забележка на турски шофьор, който се опитал да се пререди. Последният не реагирал разумно, а направо налетял да му отмъщава с пистолет.

Непрекъснато поглеждах в огледалото, но не виждах кола зад мен. След като минахме Лозенград, малко преди разклона за магистралата, както карах, се чу много силен изстрел. В колата се чу като взрив.

Жена ми каза, че е счупено задното стъкло.
Спрях колата и слязох да видя. Стъклото беше като огромна дупка. Изчистихме колата, извикахме жандармерия. След 2—3 часа пристигнаха и им казахме какво се е случило.

Те констатираха, че става дума за стрелба”, разказва Мустафа, пише „България днес“.

Експертите установяват, че изстрелът е опит за убийство. Обвиненият за стрелбата турчин е задържан от турските власти.

Тази случка ми се отрази пагубно—нямах глас, за 10 дни спрях да се храня, събуждах се посред нощ задушена и си мислех, че умирам”, споделя още дъщерята на Чаушев—Ажда, която също е в колата заедно с майка си по време на инцидента.

С днешна дата музикантът и близките му не търсят възмездие и се опитват да гледат философски на нещата.
„Сигурна съм, че е трябвало да научим урок от случката.

Живеем втори живот и трябва да му се радваме”, казва Ажда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ