Борисов: Щом и на папата намерихме кусур, и Господ да слезе, нещо ще измислим!

Бойко Борисов

С тези посещения на папа Франциск, а преди това – и на папа Йоан Павел Втори, се изчиства негативният образ, който ни бяха създали, без да има България вина, подчерта премиерът.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ на bTV.

„Щом и на папата намерихме кусур, и Господ да слезе, нещо ще измислим“, възмути се министър-председателят.

Той нарича нашия патриарх брат, свят човек. Отиде, поклони се, целуна кръста и иконата.

И тръгвайки си, отново подчерта, че това, което прави България за единението, за присъединяването на Западните Балкани към ЕС. Изрично каза, че да се строят мостове, пътища и свързаност е много важна, включително и културната ни свързаност.

Няма добър човек по природа, защото има всякакви гадове, който на бягащия от война и от природно бедствие, с какъвто и цвят на кожата или с каквато и религия да е, да не го подслониш. Говорим за гонения, за болния, за този, на когото близките му са избити, а къщата му е разрушена – тях да подслоним.

ЕС ме послуша за изнесените центрове за бежанци. В момента в Турция има 4 милиона бежанци, напомни премиерът. И увери с папа Франциск въобще не е ставало дума за целево приютяване на бежанци. „Това е лъжа, жълта новина, измама, гадост“, категоричен е министър-председателят.

Папата и на малко име ме знае, но ме надценяват, ако смятат, че папата ми е предизборно мероприятие, вметна той по повод обвиненията на БСП, че използва активностите си като премиер, за да агитира за партията си из страната.

От 40 години БКП не са направили болница на Ямбол, днес 27 милиона отпуснахме за нея, учуди се защо го критикуват Борисов. И добави: „20 милиона днес дадохме за нови училищни автобуси, но те са нужни, защото всички искаме те да са нови, здрави и сигурни.“

В едно предизборно мероприятие не съм участвал, увери Борисов.

Борисов напомни, че премиерът на Бавария, който е бил най-остър към нас, а признал, че България заслужава да влезе в Шенген.

„2004 г. си е купил апартамента. От 2009 г. е шеф на кабинета на Дянков и оттогава подава декларация. Готов е да си даде оставката, ако му я искам. Вече се обърках. Порожанов успя към днешна дата да се справи много добре със задачите“, защити премиерът земеделския си министър по повод информация, че и Румен Порожанов си е взел евтин апартамент. „Сега явно той е на прицел и всички се съсредоточаваме върху него. При най-малката нередност ще го отстраня, но през 2004 г. той въобще не е бил във властта“, подчерта премиерът.

Проверява се от общините колко туристическа такса са внасяли обявените като къщи за гости, съобщи Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ