Депутатите събраха кворум от втория път, работиха 20 минути и са в почивка

парламент

От втория път успя да събере кворум парламентът днес. След това депутатите работиха 20 минути, а сега са в почивка до началото на парламентарния контрол в 11 ч.

С 6 по-малко бяха депутатите в пленарната зала в 9 ч. Системата отчете 115 присъстващи при необходимост от кворум от 121 души. В НС са само ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, депутатите от ДПС отсъстват заради Рамазан, а БСП вече няколко месеца бойкотират работата на парламента.

След почивка от около 10 минути повторното преброяване отчете 121 присъстващи, което позволи заседанието да започне.

Единствената точка за днес преди парламентарния контрол бе проекторешение за откриване на медицински факултет към университет „Проф. Асен Златаров“ в Бургас. То бе одобрено без дискусия.

В началото на заседанието пък зам.-шефът на НС Емил Христов, който председателства в момента заседанието, прочете съобщение от военния министър Красимир Каракачанов. Трима военни ще бъдат пратени в Израел за международно състезание за снайперисти.

В 11 ч за парламентарния контрол се очаква да дойдат вицепремиерът Екатерина Захариева и министрите на образованието Красимир Вълчев, на вътрешните работи Младен Маринов и на регионалното развитие Петя Аврамова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ