Говорителят на ЦИК: Над 60 жалби и сигнали има до момента

избори

Над 60 жалби и сигнали са постъпили в ЦИК от насрочването на изборите, заяви в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Той уточни, че голяма част от постъпилите жалби и сигнали както от страна на партии и коалиции, така и от страна на Съвета за електронни медии, са свързани с предизборната кампания. ”Голяма част от постъпилите жалби в ЦИК са свързани с предизборната кампания. По отношение на 44 сигнала, които са постъпили 34 са за нарушаване на провеждане на предизборната кампания, отделно от това има още 3. Общият брой жалби и сигнали, в които включваме не само тези в предизборната кампания, но и получените в рамките на целият период от насрочването на изборите, са около 63“, каза Александър Андреев. Той допълни, че където има данни за нарушаване на предизборната кампания от страна на кандидат или политическа сила нарушението се установява. Има установени нарушения и от страна на медии, които не маркират платената политическа реклама и клиповете на партиите и коалициите в предизборната кампания, каза още той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ