Андрей Слабаков: България е дала много на Европа

Андрей Слабаков

Всички в ЕС трябва да са равнопоставени. Европа не знае какво да прави със собствената си свобода и започва да се самоунищожава.

Аз разбирам защо Германия и Франция искат федерация като големи държави с влияние, но това значи ние да се самоунищожим като нации. Истината е, че една нормална доза консерватизъм би била значително здравословна.

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО Андрей Слабаков в интервю пред колегите от ФАКТИ.

Смятате ли, че с налагането на краен либерализъм към различни теми и малцинствата, европейските политици сякаш успяха да си навлекат гнева на мнозинството? Така не се ли губи доверието към Европа?

Публикувано във факти.бг:
Европа вече не знае какво прави със собствената си свобода. Всичко се превръща в свободия. Важно е да имаме правила и да спазваме традициите. В демокрацията трябва да се спазват законите.

Ние започваме да обезсмисляме думите мама и татко. Тези думи значат обич, грижа и закрила. Родителят иска да се грижи за детето си. Даже когато родителите ни станат на 100 години, пак искат да се грижат за нас, въпреки че те имат нужда от грижа. Това са нормалните отношения. Аз съм възпитаван по този начин. Не искам да присъствам на самоунищожението на европейския континент. Ние се самоунищожаваме като цивилизация. Много цивилизации в света са се самоунищожили.

Каква Европа смятате, че трябва да търсим? По-федеративна или такава на нациите?

Нали това е Европейския съюз. Всички трябва да сме равнопоставени. Би трябвало, колкото право на глас имат Германия и Франция, толкова право на глас да има и България. Аз разбирам защо Германия и Франция искат федерация. Това обаче би значело ние да бъдем заличени като нации. На мен това не ми харесва. Аз имам род и родина. Да ми се обяснява как светът е едно глобално село, не знам чия е идеята, но това абсолютно не е вярно.

Очакванията са, че след тези избори в Европа ще се формира голямо обединение на европейски националистически партии. Според вас това опасно ли е за ЕС или е добре, че ще има повече мнения в него?

Истината е, че една нормална доза консерватизъм би била значително здравословна. Това е моето лично мнение. Смятам, че започваме да изпускаме кучето, както се казва на български. Всяка една нация е дала нещо на Европа. България е дала изключително много на Европа. Християнската цивилизация е създадена от три държави. Това са Западна Римска империя, Източна Римска империя и България. Двете империи вече ги няма, България остана. Това е християнския континент.

Аз не искам да виждам как пред очите ми това се превръща в нещо изключително странно. Този съюз става крайно неравноправен. Смятам, че всяка държава трябва да защитава собствената си нация. Всички директиви и регулации на ЕС трябва да работят в интерес на всички държави. Ако някоя държава е ощетена, това значи, че този вид регулация е антиевропейска. За това и не мога да разбера как някой си разрешава да предлага плана „Макрон“ за превозвачите. Той ощетява половината държави в ЕС. Още на ниво комисии и комисари би трябвало да бъде спрян. Ясно е, че той работи за три или четири държави в ЕС, а всички останали трябва да бъдат оставени на колене.

Как ще коментирате въпроса с малцинствата? ЕС често ни критикува за това как решаваме проблемите със своите малцинства, но сякаш много европейски страни не се справят по същата тема?

Ние сме суверенна държава, а общи решения трябва да се търсят, защото проблемите на Франция с малцинствата са толкова големи, че там не могат да си позволят да дават акъл на никой. Трябва да се измисли общо решение. Според мен се налага това да стане през образование, за да няма неграмотни или полуграмотни хора. Такива хора лесно се манипулират. Аз разбирам, че много от политиците в Германия и Франция са щастливи от този факт. Така е и с някои български политици. Това е общоевропейски проблем. Ние имаме няколко милиона неграмотни хора в Европа. Това е огромна маса от хора. Този проблем трябва да се реши. Първо на ниво Европа, а после всяка суверенна държава да го реши на собствената си територия. Това е правилният вариант.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ