Земетресение на „Позитано“ 20 заради преференциите, страшен трилър със Станишев, Йончева и Иво Христов

Калоян Паргов, Елена Йончева, Сергей Станишев

Четирима души са с най-много префернеции в БСП, коментират усилено на „Позитано“ 20. Социалистите към момента разкриват пред колегите от ПИК, че на първите две места по директен вот са на Сергей Станишев и Елена Йончева.

Все още не е ясно койо ще има повече и дали президентът на ПЕС ще измести бившата си любовница, която така или иначе е водачка на листата на БСП и логично би било да събере по-лесно гласове. По същия начин Йончева бе избрана и за водач на листата с 20 гласа, които така и не бе установено дали са на действителни членове на Националния съвет.

Следващите двама по брой преференции са Румен Гечев и Велизар Енчев.

Миналата седмица се разбра, че гласовете за Енчев няма да са случайни. В последните дни преди евроизборите лидерката Корнелия Нинова рязко смени позивната към приближения си апарат – да се гласува за ренегата и доносник Енчев, вместо за почти непознатата и нехаресвата из страната Деница Златева, какъвто беше планът първоначално. Той бе съчинен, за да бъде избутан от 5-тата позиция Станишев.

Сега обаче губи прездиентският Иво Христов. Защото е достатъчно само още един от останалите кандидати в евролистата да е събрал префенции, и той няма да стане евродепутат. Тъй като сигурните места на БСП за евроизборите са само 5.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ