Скандал в национален ефир: Петър Витанов: Обиден съм на другаря Гергов

2111861698

Скандал гръмна в ефира на БНТ. Евродепутатът от „БСП за България“ Петър Витанов, който бе предпочтен за водач на червената българска делегация в Брюскел вместо президента на ПЕС Сергей Станишев, се оплака, че е обиден от нападките срещу него на тема „млад и неизвестен“. Особено тежко понасял Витанов казаното от лидера на социалистите в Пловдив и областта Геори Гергов: „Този човек не знае къде са Брюксел и Страсбург, каква делегация ще води?“

„Критиките срещу мен са обидни. Огорчен съм, защото въобще не познавам другаря Гергов, но съм изненадан, че той така добре е запознат с моите географски познания“, каза Витанов. Според него тази атака е в контекста на общото партийно противопоставяне.

Витанов подчерта, че изборът му за водач на българсата делегация сред петимата БСП евродепутати е станал абсолютно демократично, без някой да оспорва авторитета на Сергей Станишев, за когото се очаквало да заеме по-висока позиция в европейската администрация. Самият Витанов щял да поеме ангажименти към социалната и бюджетната комисия.

Витанов смята обаче, че трябва да се подобри координацията между групата на социалистите и демократите, към която ще се присъединят българските БСП евродепутати, и Националния съвет на партията и „Позитано“ 20.

От друга страна, Витанов не виждал драма в изборните резултати на БСП. „Не съм аз човекът, който може да каже дали има нужда от нов лидер в партията. Има я оставката на Корнелия Нинова. Тя ще бъде констатирана от конгреса и ще се стигне до избор на нов лидер“, каза Витанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ