Българин взе диплома, каквато имат само още 35 медици в света

orig

Лекарят от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ доц. Станимир Сираков вече има европейска диплома по неврорентгенология, която се присъжда от новосформирания Борд по невроинтервенции, съобщи Dir.bg.

Така младият лекар става един от общо 36 медици от цял свят, които са удостоени с този документ. Дипломата отличава специалисти, които имат опита и квалификацията да се занимават с ендоваскуларно лечение на най-сложните и комплексни мозъчно-съдови заболявания.

За да получи дипломата, всеки от тези медицински специалисти е трябвало да покрие редица критерии, а самият изпит е продължил 2 дни.

Новопридобитата диплома дава възможност на доц. Сираков, след кратък пробен период, да работи в който и да е от големите центрове в Европа, където се правят ендоваскуларни процедури.

Припомняме, че неотдавна доц. Станимир Сираков извърши уникална операция на мозъка на 10-годишно момиченце през артерия на крака му.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ