Ад в Пловдив: Сузуки помете велосипедист с 3-годишно дете

Полиция

Мъж и дете са с наранявания след катастрофа в събота. Около 19.10 часа на пешеходната пътека между булевардите „Коматевско шосе“ и „Ал. Стамболийски“ велосипед, управляван от 34-годишен мъж, и возещо се отзад 3-годишно момиченце били блъснати от извършващ ляв завой лек автомобил „Сузуки“. След медицински прегледи детето е освободено за домашно лечение, а мъжът – оставен под наблюдение с луксация на рамо. Велосипедистът е тестван за употреба на алкохол, а 47-годишната шофьорка на колата – и за наркотици, резултатите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Още през ноември м.г. колегите от „Марица“ алармираха, че на въпросното кръстовище цари пълен хаос. Репортерската им проверка показа, че никой не спазва правилата. Средната лента по Коматевско шосе в посока юг е обозначена за движение само направо. На всяко „зелено“ обаче поне по 5 коли предприемат рисков ляв завой, като засичат съвестните шофьори. Колите се събират в лентата на бул. „Ал. Стамболийски“ и водачите трябва да се разбират в движение кой пръв да продължи. В този момент обаче и за пешеходците имат зелен светофар и са с предимство. Ето че няколко месеца по-късно на инфарктното кръстовище вече има и пострадал.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ