Младен Маринов: Няма основания шефът на „Киберсигурност“ в ГДБОП да подава оставка

Младен Маринов

Вътрешният министър Младен Маринов не смята, че има основания началникът на сектор „Киберсигурност“ в ГДБОП Явор Колев да подава оставка заради акцията от миналата седмица срещу разпространението на нелицензирано видео съдържание. „Смятам, че господин Колев е достатъчно добър професионалист и това, което прави, е да спазва закона и да се бори с пиратството и всички незаконни дейности, касаещи интелектуалната собственост“, отговори Младен Маринов на журналистически въпрос в Министерския съвет по повод предстоящия протест на засегнатите кабелни оператори и исканата от тях оставка на началника на сектор „Киберсигурност“ в ГДБОП Явор Колев, цитиран от БТА.

Младен Маринов припомни, че операцията е била проведена съвместно с Европол и засяга много сериозен проблем – както за имиджа на страната, така и за държавния бюджет. По думите му действията, извършвани на „тъмно“, водят до щети за държавния бюджет. „Пак искам да кажа, че действията бяха насочени само към апаратура, която е за излъчване на програмни продукти без съответния лиценз. Това не е засягало доставката на интернет за крайните потребители“, уточни вътрешният министър. Операцията е под надзора на прокуратурата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ