Карлос Контрера: Марешки кмет на София? Това е несериозно

карлос контрера

– Г-н Контрера, в публичното пространство започнаха да се лансират имена за кмет на София. Вие от ВМРО наясно ли сте кой ще е кандидатът Ви?

– В момента разглеждаме повече от 3 варианта за кандидат-кмет на София. На 9 юли Областният комитет на ВМРО имаше заседание, на което се обобщиха номинациите, но крайното решение ще бъде взето след 31 август – след традиционното честване за Тодор Александров в Мелник. Не виждаме причина да бързаме. Пък и кои кандидати визирате като обявени?

– Волен Сидеров, Веселин Марешки, организацията „Спаси София“ и вероятно Мая Манолова.

– Марешки според мен не отговаря на принципа за уседналост. Но и да отговаря, варненски бизнесмен с лоша слава за кмет на София не звучи сериозно. Що се отнася до предложението на „Спаси София“, мисля, че това вероятно ще бъде една от многото граждански кандидатури, които ще цепят гласове. По отношение на Волен Сидеров освен негова заявка, не съм чул нищо повече. При Мая Манолова тече голяма вътрешна битка.

– Как ще коментирате твърденията, че ако Мая Манолова се кандидатира, печели изборите от раз?

– Изборите не са ясни, докато последната секция не си предаде протокола. Но едно явяване на Мая Манолова не е задължително да бъде успех на база нейния рейтинг като омбудсман. Защото по много въпроси, при всичките ми уважения, госпожа Манолова няма идея какво да прави в София. Едно е да стоиш встрани и да приказваш като трибун, друго е да влезеш в кампания и наистина да покажеш, че знаеш как да решиш конкретни въпроси. Например много ще ми е любопитна нейната позиция за оздравяването на „Топлофикация“. Как ще стане оздравяването? Защото тя много обича да воюва с това общинско дружество, но какво ще прави от позицията на кмет? Има около 900 милиона финансова дупка.

– Самостоятелно ли ще се явите или с НФСБ, както е в Пловдив?

– Беше взето решение от структурите да се разработва вариант за самостоятелно явяване на ВМРО в София. Което обаче по никакъв начин не изключва споразумяване с формации, които имат сходни с нашите идеи и позиции в София за формирането на сериозен патриотично-консервативен блок, който защо не да състави втора или трета по големина група в Общинския съвет. Защо не и кмет? Хората с патриотично-консервативно мислене в момента са слабо представени в София, а те не са малко.

– Заявката на Слави Трифонов за влизане в политиката ще разбърка ли картите?

– Вероятно да, но в контекста на местните избори мисля, че няма време. Освен това едно е заставането на определено лице пред камерите, което дава заявки, че ще се бори за определени каузи, друго е създаването на партия. Това не е лека задача. Спомняте си опитите на шоуто за подкрепа на отделни кандидати. Не бяха особено успешни.

– БСП – София поиска отмяна на обществената поръчка за чистотата. Калоян Паргов каза, че не може поръчка за половин милиард да се пуска в края на мандата. Какво е Вашето мнение?

– Остават около 6-8 месеца. И от една страна е хубаво, че се пуска сега, защото знаете, че винаги има обжалване. От друга страна, продължавам да мисля, че въпреки проблемите около общинското дружество „Чистота Искър“, общината не трябва да се отказва от варианта да възлага поне половината от дейностите по сметосъбирането на собственото си дружество.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ