Скръбна вест: Майката на Васил и Жоро Илиеви погреба и сестра близначка

Жоро Илиев, Васил Илиев, Мая Илиева

Тежка съдба има Венка, майката на Васил и Георги Илиеви. Родителката на легендарните босове на ВИС-2 живее сред хора, но като отшелник. Възрастната жена, която остава вдовица още като млада, напълно се срива след като неотдавна загубва и сестра си, с която са близначки. Именно тя била най-голямата опора на Венка след всяка семейна трагедия, пише столичен седмичник.

Двете имали изключително силна връзка, както е между всички близнаци. Уви, живото е неблагосклонен към Венка и днес утеха са й само дъщеря й Мариана и внуците. Въпреки че се виждат често, мъката на възрастната жена не намалява. В Кюстендил, кдето продължава да живее в семейния апартамент в скромен панелен блок, където е отгледала сама и трите си деца, Венка среща, без да търси, съчувствие на всяка крачка и от познати, и от непознати.

Съседи разказват, че възрастната жена била отслабнала, мълчалива и се придвижвала все сама. Имала вид на неутешим човек, измъчван от скръб.

За съгражданите й причините са ясни. Леля Венка загубила рано съпруга си, който приживе работел като миньор. Жената отгледала сама двамата си сина и дъщеря си Мариана. След убийството на големия Васил през 1995 г., а после и на малкия – Георги, през 2005 г. жената се затворила в себе си. Плътно до нея били дъщеря й и сестра й. Близначката на Венка работела в моргата на Кюстендил, а след като се пенсионирала, прекарвала повече време със семейството. Венка и сестра й били неразделни още от деца. Мъката ги сплотила още повече. Именно на близначката си Венка се опряла в най-тежките си мигове, а и после, когато времето, вместо да лекува, нагнетявало болката й. В Кюстендил често виждали двете сестри заедно. А днес Венка е съвсем сама. Не говори почти с никого. Само дъщеря й и внуците са й утеха и внасят ведрина в живота й.


2 comments

  • Валентин Ангелов

    09.09.2019 at 8:15

    Господ си знае , тези сатрапи братята илиеви много правилно ги подреди.

    Reply

  • Валентин Ангелов

    09.09.2019 at 8:15

    Кюстендилски боклуци.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ