ВМРО не се отказва – внася иск в СГС за прекратяване на дейността на БХК

Александър Сиди

ВМРО внася иск в Софийския градски съд за прекратяване дейността на Българския хелзинкски комитет, след като главният прокурор отхвърли искането.

Депутатът от ВМРО Александър Сиди, който заедно с евродепутата Ангел Джамбазки внесе сигнала за закриване на БХК до Цацарав, заяви пред БНР, че според патриотите неправителствената организация оказва натиск върху българските магистрати и извършва неморална и открито антибългарска дейност.

Няма как да не се съобразим с решение на прокурора. Имахме надежда в това, че след като е намерил доказателства, за да иска преразглеждане на делото, ще намери доказателства и в тази посока, че има намеса в съдебната власт. Това е негово решение. Той ни насочва към дело, което ние да водим пред съда. С колегата Джамбазки ще обсъдим този вариант и ще тръгнем в тази посока, което ни препоръчва и главният прокурор. Смятаме, че тази организация е вредна и трябва да бъде закрита, каза още Александър Сиди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ