ЕКШЪН! Въоръжена жена нападна фризьорка. Барикадира се в ателието ѝ и стана страшно

полиция

Досъдебно производство за закана за убийство е образувано в Районната прокуратура в Търново по екшъна в кв.“Колю Фичето“, при който въоръжена с пистолет нападна фризьорката, а после се заключи в ателието й за часове. Екшънът, който изправи на нокти полицията, се разигра в понеделник.

Жената все още е задържана за 24 ч., но ще и бъде назначена психолого-психиатрична експертиза в стационарни условия в психиатрично заведение, посочиха от прокуратурата.

„С оглед заключението на експертизата дали е вменяема, ще бъдат повдигнати обвинения по няколко състава, но все още е много рано да се каже“, обясни пред „24 часа“ говорителят прокурор Тотко Тотев.

Нападателката не е осъждана. Има разрешително за оръжие, което е придобила съвсем скоро и прокуратурата ще изследва обстоятелствата, около издаването му. Жената няма връзка с МВР или армията, занимавала се основно с покупко-продажби на имоти. Сдобила се с пистолет „Макаров“, с който при екшъна е произведен само 1 изстрел, извън помещението, уточниха обвинителите.

„С фризьорката имат някакви имотни спорове, водят се граждански дела. Тя отива по този повод там, влиза вътре в ателието. Спорът се разгорещява, тогава я удря в гърба, предстои да се установи дали само с ръка, или с пистолета. При вида на оръжието фризьорката тръгва да бяга, а жената след нея. Излизат навън, там произвежда изстрел в земята и в този момент фризьорката успява да се отскубне и да се скрие. След което въоръжената жена влиза вътре и се заключва. Около 20 ч. са успели психолози и колегите от МВР да я изведат и да й вземат оръжието“, разказа прокурор Тотев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ