Бойко Борисов: Аз заповядах оставките, къщичката ми трябва да е чиста

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов е провел среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в сградата на Министерски съвет. Министър Маринов е докладвал на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са били задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.

„Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов е поискал оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

„В момента продължават процесуално-следствените действия“, отбелязал е още министърът на вътрешните работи. Маринов е добавил, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ