Фандъкова притеснително : Детска градина пламна с коронавирус, майка и деца са болни

7 Dni Bulgaria28.06.2020
Венцислав Мутафчийски, Йорданка Фандъкова

Има случаи на коронавирус в 185-та детска градина в кв. „Дружба“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БНР. Тя уточни са заразени майка и деца.

Фандъкова допълни, че тестовете на тестовете на персонала и на децата ще продължат и в понеделник. „За радост няма положителни проби от персонала. Директорката е уведомила родителите. Градината ще бъде затворена утре“.

Фандъкова припомни и за засиления контрол за носене на предпазни маски в градския транспорт. През миналата седмица са проверени над 800 превозни средства. Съставени са 13 акта и 53 предупредителни протокола.

„Трябва строг контрол и да разчитаме на дисциплината на всеки един от нас. Към момента болниците се справят със средно тежките и тежките случаи. Всички трябва да живеем в условията на коронавируса. Не смятам, че до всеки от нас трябва да стои по един полицай, все пак сме разумни същества и трябва да осъзнаваме ситуацията“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ