Ужасяващо! Нелепа смърт беляза събора на БСП на Бузлуджа!

Бузлуджа

Катастрофа, завършила със смърт, се е разиграла на събора на БСП на връх Бузлуджа, който се проведе тази събота. Днес от полицията в Стара Загора съобщиха, че инцидентът е станал на 28.07.2018 г. около 10.40 ч. 

Всичко се е разиграло на третокласния път 5005, км.8, при въведени временни ограничения на движението във връзка с мероприятие, в колона се е движел автобус „Сетра”, управляван от 51-годишен мъж от град Никопол. При потегляне удря намиращата се на пътното платно пред автобуса 85-годишна жена от град Никопол, която пада на пътя.

Същата е транспортирана в МБАЛ-Габрово, където е установено, че е получила фрактури на пети и шести шиен прешлен и фрактури на седем ребра, без опасност за живота.

По-късно обаче се оказало, че травмите й са смъртоносни, тъй като около 17.00 часа е получено съобщение от ОДМВР-Габрово, че пострадалата е починала в МБАЛ-Габрово.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква “в” от НК.

От полицията съобщиха и за друг инцидент, разиграл се на Бузлуджа по време на събора на БСП. Става въпрос верижна катастрофа с три автобуса. За щастие при инцидента няма пострадали.

„На 28.07.2018 г. около 15.50 ч. на третокласен път 5005, км.8+800, връх Шипка-връх Бузлуджа, при въведени временни ограничения на движението във връзка с мероприятие, в колона се е движел автобус „Ивеко”, управляван от 56-годишен мъж от град Монтана, като при потегляне е изгубил контрол над автобуса, започнало е движение на заден ход и е блъснал спрелия зад него автобус „Мерцедес”, който се привежда в движение и е ударил спрелия зад него автобус „Гюлерюз Троя”, като настъпва ПТП с материални щети. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни и на тримата. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква “а” от НК.“, поясниха от МВР.

Припомняме, че в деня преди събора, петък, автобус с младежи-активисти на социалистически партии от няколко балкански страни, които участваха на кръгла маса в Казанлък, катастрофира на път за връх Шипка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ