Анализатор на ДПС хвърли в шок Доган: Сметките вече не му излизат, партията губи тежест

7 Dni Bulgaria12.07.2020
14
Борисов вече не може да се прегърне с ДПС. Има нужда да покаже, че не е зависим от Доган и Пеевски. ДПС също има нужда да се покаже като опозиция.

Това заяви пред bTV журналистът Илхан Андай, след вчерашните събития в парк “Росенец” край лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Струпването на активисти на политическата формация край летните сараи е начало на предизборната кампания на партията, категоричен беше Андай. Вчера в социалните мрежи бе публикувано видео на сегашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ, а до него е именно Доган. В пламенното слово управляващите бяха обвинени.

“Изводите обаче от акцията не биха били добри. Ахмед Доган работи с изборна аритметика, а мобилизацията от вчера показва, че на следващите избори ДПС биха се колебали между 300 и 300 хиляди и нещо гласа. „Това е крайно недостатъчно и ДПС не биха имали дори и същата парламентарна тежест в следващия парламента“, посочи Илхан Андай.

Картата със застрашаването на етническия мир обаче вече не е силна в играта на политика, според него.

Напрежение е имало само между активистите на Христо Иванов и жандармерията, но не и със депесарите и това се вижда ясно в снимките и видеата от плажуването. И едните, и другите не харесват Бойко Борисов, а и по думите на Андай не е имало инструктаж от страна на Доган да се допуска напрежение.

 

Като грешка отчете Андай действията на бургаския кмет Димитър Николов и появата му в парк “Росенец”, която доведе до ескалация на напрежението.

 

“Да е мислил ден по-рано и да не е съгласувал протеста на Христо Иванов”, отсече Андай.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ