Съюзът на съдиите към прокурорите: Не бива да не си даваме сметка за очевидното

Иван Гешев

Не бива да не си даваме сметка за очевидното. В последните години с нарастваща тревога съпреживяваме с Вас разрушителните процеси, дискредитиращи общественото доверие в прокуратурата.
За този непоносимо тежък за почтените представители на професията резултат обаче не са виновни непримиримите граждани, които настояват за прозрачно управление на съдебната власт,и в частност на прокуратурата, за независимостта на съда и професионалната самостоятелност на прокурорите от горестоящите им ръководители, от министър-председателя и сенчестите центрове на власт, които разширяват влиянието си поради криминална употреба на публични ресурси.

Това се казва в обръщение на Съюзът на съдиите към колегите им прокурори и следователи. В декларацията са изброени множество случаи, довели до дескредитирането на прокуратурата и тоталното сриване на доверието към държавното обвинение.

Вижте пълния текст на обръщението:

Декларация на Съюза на съдиите. Обръщение към прокурорите и следователите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ