ВМРО-младежи: Да сложим край на джамията в столицата, както Турция посегна на „Св. София“

7 Dni Bulgaria27.07.2020
джамия

Баня Баши“ да стане част от музейната експозиция на София. За това настоява с позиция Националният младежки комитет на ВМРО, съобщи пресцентърът на партията.

Искането е част от усилията на младежите на партията за реципрочност в действията на България по отношение смяната на статута на „Св. София“ в Истанбул от музей в действаща джамия.

„Еуфорията от този акт не подмина и България. В петък бе отслужена благодарствена молитва в софийската „Баня Баши“. Приветствията на българските мюсюлмани бяха отразени в турски медии. За нас този акт е неприемлив и е поредният опит на Турция да използва мюфтийството за провокация и вмешателство във вътрешните ни работи“, се посочва в позицията.

„Така, както в центъра на Истанбул няма място за християнски храм със статут на музей, в центъра на София няма място за функционираща джамия. Ето защо, ние предлагаме „Баня Баши“ да стане част от музейната експозиция на София“, се посочва още в позицията, изпратена до медиите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ