Бившата на Слави Трифонов изригна: Ако не сте щастливи, ще спите много! Ето какъв е перфектния режим за здраве!

Маги Ангелова и Слави

Бившата на Слави Трифонов посочи колко трябва да спим и и кога да силягаме. Психоложката Маги Ангелова заяви, че най-важната част за нашето здраве е сънят.

Маги на Слави, както предпочита да й казват, обясни кога е най-добре да заспиваме и колко дълго да сме под завивките, за да се чувстваме здрави, бодри и щастливи:

„Познавате ли поне един успешен човек, който спи до късно сутрин? Хората, които са пълни с творческа енергия и ентусиазъм спят по-малко, защото бодърстването им носи щастие повече, отколкото сънят.

Колкото по-малко е щастлив човек, толкова повече спи, като по този начин избягва реалността, която не му харесва.

Определен дневен режим обаче може да промени съдбата и да ни подари повече духовна сила и енергия.

Ще придобиете нови сили, навици и позитивен поглед над живота, ще имате настроение и усещане за щастие.

Опитайте се поне за седмица да живеете в хармония с природата и вероятно веднага ще забележите промените. Ще започнете да спите по-малко.

Ще се чувствате по-бодри и всеки ден ще имате повече енергия да планирате деня си по-ефективно, ще бъдете по-работоспособни, ще повишите имунитета си, с всеки изминал ден ще усещате прилив на творческа енергия.

В полунощ слънцето се намира в най-ниската си точка, затова този момент е най-подходящ за отпускане и почивка. Ето защо най-доброто време за сън е между 21:00 и 03:00 ч. Въпреки че е може да спите и между 22:00 и 4:00 или 20:00 и 2:00 ч.

Умът и съзнанието си почиват най-добре между 21:00 и 23:00 ч. Затова, ако не сте заспали до 22:00 ч., ще страда умът ви.

Тези, които редовно си лягат след 23:00 ч., постепенно започват да губят умствените си способности – концентрират се по-трудно, запомнят по-малко.

Намаляването на интелектуалната сила не става веднага. Затова човек не може да направи връзка между съня и умственото изтощение. Ако не спите между 23:00 и 01:00, ще страда активната ви жизнена сила, която циркулира в организма.

Последствията от нарушаването на съня засягат нервната система и мускулите. Симптомите на намалената жизнена сила са: слабост, песимизъм, отпадналост, намален апетит, тежест в тялото, психическа и физическа отпуснатост“, съветва бившата на Слави Трифонов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ