Николай Бареков: С политическата кариера на Христо Иванов е свършено

Николай Бареков

Днес в 11:30 часа бившият евродепутат Николай Бареков организира протест пред имот на бизнесмена Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол.

Как плажувахте днес на Буджака пред имота на Прокопиеви, дойдоха ли поне толкова хора, колкото на „Росенец”?

Със сигурност дойдоха повече хора отколкото на „Росенец” сега. Сега на „Росенец”, третия път мисля, че бяха организирани партийни агитки – бяха хора, които бяха докарани с автобуси от Христо Иванов и г-н Прокопиев и от Ахмед Доган. Докато при нас бяха хора със собствен транспорт, организирани във Facebook – само и изключително по Facebook сме комуникирали. Хора, които познавам – някои са ми приятели, а сред тях имам и политически противници. Имаше хора например от партията на г-н Костов, имаше хора от СДС, имаше и от БСП, защото протестът просто е граждански. По-скоро дори не партиен, а бих казал – антипартиен протест.

Ние се събрахме около двайсетина автомобила с хора, включително и жени, включително и бременни и общо взето сме си направили плакатите вкъщи снощи. Нямал съм някакви кой знае какви очаквания. Със сигурност мога да кажа само, че ако го бяхме направили в 18:00 часа, след края на работното време, щеше да дойде и много повече народ от самия град Созопол, защото презастрояването с бетон там вече е огромен проблем.

Сега на място констатирах аз, че семейство Прокопиеви – да са живи и здрави, са си направили отходната тръба, тоест – от тоалетната, директно да се излива в морето. Директно с канализация, с контейнер в двора и от там събраното се излива в морето. Утре ще я снимаме с лодка от морето.

Какво се надявахте да постигнете с протеста днес?

Постигнахме, че се чу нашия глас. Искаме законност, нищо повече. Ние нито искаме да сваляме партия, нито да издигаме партия. Разбира се, аз се надявам г-н Христо Иванов да дойде, защото той има да отговаря на много неудобни въпроси. Един от тях е каква е разликата между „Росенец” и между „Прокопиев сараи”.

На мен има две личности в България, които задкулисно разделят българската нация и то я разделят културологично и политически. Това са Иво Прокопиев и г-н Доган. Аз смятам, че тези хора наистина делят баницата в последните години. Баницата не в ръцете нито на Доган, нито на Прокопиев. Ще се аргументирам защо – защото г-н Борисов 12 години балансира между тях. Той управлява през цялото време задкулисно с ДПС, а всъщност пред кулисите управляваше изцяло с Прокопиев. В първото му правителство бяха министри на Прокопиев, а във второто беше г-н Христо Иванов – г-н „Бъдещия премиер”.

Смятате, че той ще бъде издигнат?

Смятам, че с политическата кариера на г-н Христо Иванов е свършено след срещата му с Ламбовски на Орлов мост. Това е моето откровено мнение, споделя г-н Бареков пред колегите от „Факти“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ