Министър на Бойко най-нагло към народа: Говорете си. Не ми пречите. Знам къде отивам

деница сачева

”Уважаеми бивши величия, провалени политици, политически тролове, Фейсбук пехливани, политически комедианти, които привиждат фарс, псевдомислители за народа, за който осигурявате само зрелища, но не и хляб. Говорете си. Не ми пречите. Знам коя съм, къде съм и защо. И знам къде отивам. Харесването не ме блазни, нехаресването не ме плаши. #Приятна игра!”
Това лирично, по думите й, отклонение е час от поста на социалният министър Деница Сачева. Тя изброи във Фейсбук хвалебствена статистика с 25 мерки на министерството й, постигнати „с подкрепата на премиера Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ“.

От цифрите и данните мнозина си правят изводи, че министърът отчита потенциалните гласоподаватели за партията. Сачеве не е пропуснала да отчете и повишените заплати в държавната администрация – 7 600 социални работници, служители в бюрата по труда и инспекциите по труда получават 30% увеличение на заплатите за над 15 150 000 лв, пише тя.

Фрапиращо е, че от „фактите“ на Сачева се вижда още и колко успя социалното министерство да помогне на родителите в принудителен отпуск. При очаквани 55 000 души, които да бъдат подпомогнати еднократно с 375 лв., тази мярка е достигнала до едва 3750 семейства. Сумата трябваше да помогне на хората, които не могат да работят заради затворените училища и детски градини, но МТСП постави твърде сурови условия за размера на подпомагането – родителите трябваше да са изчерпали целия платен отпуск помежду си и да са ползвали поне 20 дни неплатен отпуск.

Вижте целият й отчета и разходите от бюджета, които са направени, за да може Сачева да каже, че знае коя е.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ