Гласуваха вот на недоверие на Борисов III

Бойко Борисов

И снощи продължиха протестите срещу правителството и главния прокурор в столицата, предаде Българското национално радио.

В града блокирани остават кръстовища на Орлов мост, на площад „Независимост“ и пред ректората на Софийския университет.

На импровизирано парламентарно заседание на площад „Независимост“ протестиращите „гласуваха“ вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов „заради корупция, грабеж, некомпетентност и наглост, които унизиха народа на България и сринаха международния ѝ авторитет“.

„По решение на суверена господин Борисов вече не е министър-председател на България“, обяви от трибуна при фонтана пред президентството Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. Той обясни, че след проваленото извънредно заседание на Народното събрание днес, е време за истинско такова.

Обстановката бе спокойна. Протестиращите са разочаровани заради проваленото заседание на парламента.

Движението по бул. „Дондуков“ и бул. „Цар Освободител“ бе спряно. Пропускаха се единствено линейки и полицейски коли.

От палатковия лагер на Орлов мост зарадваха хората с концерт класическа музика. Мнозина откликнаха на поканата и послушаха изпълненията на Мартин и Никола. Беше представена и книгата „ДНК на прехода“ от Пламен Даракчиев.

Не се забелязваше засилено полицейско присъствие в района.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ