Уважаван български дипломат смята, че Борисов е далеч от това сам да е написал речта си

Бойко Борисов

Не трябва да се подценяват тези ходове на Борисов с ВНС, нито да има успокоение, че не може да събере 2/3 мнозинство в това НС. Той не може, но хората, които му написаха речта, могат. Да напомня ли мнозинствата с които бяха избрани Гешев и Пеевски.

Не случайно Карадайъ пусна този цитат, за да ви напомни, че нещата се развиват „по план“.Изобщо не се заблуждавайте, че по такъв сакрален въпрос, не могат да разцепят и групата на БСП.

Това де факто е редививус на схемата с ВНС от 1990 година за опитомяване на енергията през институционални хватки.

Нещо повече, една част от протестиращите, които не са посветени в тънкостите на правото и нямат спомена за 1990 година /младите/ и са по принцип до добронамерени, търсят диалог !? могат да се подведат.

Блокирането като форма на протест трябва при всички случаи да създава дискомфорт на властта – МС, специалиазирания съд и прокуратура на Черковна, партийните централи, медиите на властта, преди да създава дискомфорт на гражданите.

Видяхте каква паника беше когато Дариткова се самоблокира в БНТ?

Блокадата на Орлов мост е символ на протеста, тя не трябва да пада, но още веднъж помислете за блокада пред Румънското посолство. Трябват съюзници, по-голяма подкрепа, защото противникът е коварен.

Може и пред Сточна гара, но не постоянни, а само като предупредителни.

Илиян Василев, „Фейсбук“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ