След като говори само пред своите си партии БСП и ДПС, Радев направи огромен гаф отвън!

7 Dni Bulgaria02.09.2020
26

В призиви за оставка: президентът Румен Радев откри новата пленарна зала и есенния полусезон. Той закле парламентът да не гласува за експертен кабинет, нито за ново правителство в рамките на този парламент, за да се гарантира, че ще може да назначи своето служебно правителство.

„Хилядите хора показват, че се роди силно гражданско общество, което ще търси решения за истинско европейско бъдеще и морал в политиката“, заяви Радев пред депутатите от БСП и ДПС – единствените, които не напуснаха залата в момента за заставането му на трибуната.

„Парламентът се превърна в безпрекословен изпълнител на волята на премиера Борисов. Никой от тази зала не се осмели да зададе сериозен въпрос на главния прокурор. Очаквам парламентът да не влиза в ролята на обслужващ персонал повече на премиера, да не подменя дневния ред на обществото, да не скверни парламентаризма с неграмотни упражнения за нова конституция, което има за цел само спасяване на днешното правителство“, заяви Радев.

След това той напусна Парламента и направи огромен гаф. Хората, които го пазеха от народната любов, този път бяха по костюми, без белите фланелки отгоре „Вън мутри“. Защо ги бяха облекли като влизат!? Елементарно – Радев е искал протестъри-провокатори със същите тениски да се омешат с преторианците му и да влязат в Народното събрание, където да предизвикат ексцесии.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ